Vuosi 2019 on juhlavuosi Kauhavan naisvoimistelijat ry:lle / Move Kauhavalle.  Tänä vuonna tulee kuluneeksi 90 vuotta seuran perustamisesta ja tuossa ajassa seura on ollut osa monen ihmisen elämää sekä kauhavalaistahistoriaa. Juhlavuoden kunniaksi kotisivuille avattiin erillinen sivu kuluneille vuosille ja niihin liittyville muistoille.

 

Tällä sivulle tulemme vuoden aikana keräämään muisteloita seurasta kuvien kera. Jos haluat kertoa muistosi seurasta, voit lähettää tarinasi sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (tarinat julkaistaan nimellä ja pyydettäessä nimettömänä). Kaikki muistot ovat tervetulleita: entiset ja nykyiset jumpparit / ohjaajat / johtokuntatoimijat, jumpparilapsen vanhemmat taikka vaikka näytöksissä mukana olleet katsojat - kerro muistosi seurasta!

 

 

Kauhavan naisvoimistelijoiden joukkue vuoden 1947 Suurkisoissa Helsingissä. (kuva: Kauhavan historia osa 2)

 

 

Muistoja

 

 

"Historiani KNV:n eli Kauhavan naisvoimistelijoiden kanssa juontaa juurensa 1980-luvulle. Kertoman mukaan ”harrastaminen” alkanut seuraamalla äidin jumppaa steplaudalla istuen. Jahka ikä riitti ryhmään pääsemiseen on ryhmiä koluttu: satujumppa, rytminen voimistelu, tyttöjen voimistelu, tanssi, aerobic…

2000-luvun alussa opiskelut veivät muualle ja pian paluumuuton jälkeen syntyivät lapset. Tuon katkoksen aikana Kauhavan naisvoimistelijat olivat ottaneet käyttöön uuden markkinointi nimen Move Kauhava ja siksi paluu jumppariveihin pitkittyi osaltani – en löytänyt enää KNV:ta. Sattumalta entinen liikunnanopettajani vinkkasi ”Wanhat Waliot” –ryhmästä, joka saattaisi kiinnostaa.

Niinpä syksyllä 2013 aloitin aikuisvoimistelun tuossa ryhmässä. Samaiseen aikaan harmittelin lasten olematonta liikuntatarjontaa Kauhavalla, sillä kotona oli kaksi poikalasta, joiden kanssa olisi ollut kiva harrastaa muskarin ohella jotain muutakin. Syksyllä 2014 olin yksi kolmesta perheliikuntaohjaajasta. Ensimmäisen ohjaajakauden aikana kouluttauduin myös Voimisteluliiton koulutuksissa voimistelukouluohjaajaksi. Neljän jumppakauden ajan toimin perheliikuntaohjaajana ja ohjaajan pestistä jättäydyin pois kauden 2017-2018 päätyttyä. Syynä ohjaajatyöstä luopumiselle oli vuonna 2015 aloittamani seuran puheenjohtajatyöt. Seura on aikanani kokenut suuri hallinnollisia muutoksia sekä jäsenmäärä on vuosi vuodelta kasvanut. Niinpä päätin, että olen ohjaajien ja jäsenien tavoitettavissa ja keskityn seuratyössä johtamistyöhön, ohjaamisen sijaan. Mutta se ei tarkoita ettenkö vielä joskus palaisi ohjaamisen.

Parhaimmat muistot sijoittuvat 1990-luvulle ja liikuntailtoihin, joita järjestettiin entisen koulukeskuksen tiloissa. Näytöspäivänä koululle saavuttiin hyvissä ajoin, näytösvaatteet mukana, pukuhuoneissa oli jännittävä tunnelma, hiuslakan haju leijaili ilmassa ja jokainen oli saanut meikkiä kasvoihin. Liikuntailtojen tunnelmaa en tule koskaan unohtamaan!  Lisäksi oli suurtapahtumia, joihin osallistuimme ja niistä erityisesti vuoden 1996 SYKE100 –tapahtuma Helsingissä ja viime kesän Gymnaestrada 2018 Turussa ovat jääneet mieleen.

Minusta on etuoikeutettua, että saan olla mukana tänä vuonna 90 vuotta täyttävän seuran toiminnassa. Kauhavan naisvoimistelijat / Move Kauhava on minulle se ”toinen koti”, joka on tarjonnut minulle mahdollisuuden erilaiseen liikuntaan läpi tähänastisen elämäni.  Loppuun liitän kuvan vuoden 1995 liikuntaillasta, joka muistuttaa monista hienoista liikuntahetkistä voimistelun parissa!"

 

- Laura Honkola

 

Kuva: Laura Honkolan lehtileikkeistä (Kauhava -lehti 11/1995)

 

 

"Tullessani opettajaksi Kosolan kouluun 1971 aloin pian toimia ohjaajana Kauhavan Naisvoimistelijoissa. Tarkkaa vuotta en muista, mutta uskoisin sen olevan aika samoilla main. Olin vuosikymmeniä kuntonaisten ohjaajana Keskustan koululla, urheilukentän tiloissa ja satunnaisesti myös muilla ohjauspisteillä. Äiti - lapsi -jumppaa ohjasin jonkin aikaa 80-luvulla ja myös satujumppaa. Näihin vuosiin jäi väliin vain lyhyet äitiysloma-ajat sekä myöhemmin joku vuosi toimiessani omaishoitajana. Tänä päivänä jatkan edelleen Uskollisuuden killan jumpan ohjaajana kahdettatoista (12.:ta) vuotta. Osallistuminen voimisteluun on tuonut kuntoa, terveyttä ja iloa hyvien ystävien seurassa, samoin elämyksiä Naisvoimistelijoiden omissa näytöksissä kuin osallistumisissa suurkisoihin.

Tervehdyksenäni 90 -vuotiaalle Kauhavan Naisvoimistelijoiden yhdistykselle voin todeta kokemuksestani, että tunnuslaulumme sanat pitävät paikkansa:

 

"Tää ystävyys ei raukene vaan kestää ainiaan,
on suuri riemumme, kun jälleen kohdataan.
Tiet voivat kauas loitota jää muistot sydämiin,
siis: kiitos vielä kaikesta ja terve, näkemiin!"

 

 - Anna-Maija Virrankoski (Kauhavan Naisvoimistelijoiden pitkäaikainen ohjaaja)

 

alaotsikko